Update CTP Cluj-Napoca(R.A.T.U.C.)

Echipa de dezvoltatori ai aplicatiei CTP Cluj-Napoca(R.A.T.U.C.) din Google Play isi cere scuze pentru problemele cauzate tuturor utilizatorilor.

Am primit in ultimele zile reclamatii cu privire la faptul ca desi utilizatorii achizitionau bilete cu ajutorul aplicatiei, acestia au primit totusi amenzi din partea personalului Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca.

Aplicatia CTP Cluj-Napoca(R.A.T.U.C.) nu e detinuta de Compania de Transport Public din Cluj-Napoca, nu este aplicatia oficiala, nu exista o astfel de aplicatie. Singura legatura intre acestea este reprezentata de datele publice despre autobuzele si liniile din Cluj-Napoca. Ne pare rau ca a aparut problema, mai ales ca scopul nostru a fost cel de a simplifica si facilita modul de achizitie si de a informare calatorul.

Problema a fost cauzata de o modificare mult prea rapida din partea Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca, care din pacate nu a ajuns si la noi.
Pe data de 6 noiembrie 2014, Compania de Transport Public din Cluj-Napoca a modificat “brusc” numarul de SMS pe baza caruia se achizitionau biletele. Ca si efect, aplicatia Android a ajuns sa foloseasca vechiul numar 7478, pe cand sistemul oficial utiliza 7479. Dupa parerea noastra, acesta modificare ar fi trebuit sa presupuna suportarea ambelor numere de SMS(7478 si 7479) pentru o perioada mai lunga de timp(2-3 luni), pentru ca tertele persoane(care utilizau numarul in aplicatii, de exemplu, dar si utilizatorii) sa reuseasca sa updateze propriile produse, respectiv sa fie informate de schimbari.

Ne asuman si noi o parte din vina, prin faptul ca nu a mai existat o comunicare cu serviciul tehnic al Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca, in ultimele 2 luni, din lipsa de timp. Astfel, noi nu am stiut de modificare, desi in presa au aparut cateva articole pe aceasta tema.

Intre timp, aplicatia a fost modificata(7 Decembrie 2014), astfel in momentul de fata functioneaza la parametrii normali, achizitionarea biletelor facandu-se corect acum. Rugam utilizatorii sa faca update imediat. Aplicatia, pe langa modulul de achizitionare a biletelor, care nu e principalul scop, dispune de afisarea traseelor mijloacelor de transport, a statiilor, si in curand a orarului, avand si un caracter informativ.

Vrem sa atragem atentia, exista mai multe aplicatii in Google Play, care permit achizitionarea de bilete. Majoritatea inca nu au schimbat numarul de SMS, deci aveti grija la ceea ce utilizati si cel mai bine, cititi Termenii si conditiile, eventual informatiile atasate pentru a fi siguri.

Multumim decluj.ro pentru posibilitatea de a anunta opinia publica.

Articol preluat de pe decluj.ro

EXCLUSIV: Sute de clujeni au „plătit„ biletul RATUC fictiv. Câțiva, mai puțin norocoși, au luat și amenzi deoarece aplicația pentru smartphone ce o foloseau NU era actualizată
Sute de persoane din Cluj-Napoca au folosit aplicația pentru smartphone „CTP Cluj-Napoca„ pentru achiziționarea biletelor în mijloacele de transport în comun ale companiei clujene. Surpriză, câțiva dintre aceștia s-au trezit cu amendă după ce au aflat că aplicatia trimitea sms către vechiul număr de telefon, biletele „achiziționate„ de ei nefiind valide.
CTP Cluj-Napoca a introdus recent noul sistem de achiziționare a biletelor prin SMS pentru mijloacele de transport în comun. Cu un simplu SMS la numărul 7478, clujenii puteau cumpăra biletul pentru linia dorită.
Odată cu acest nou sistem, pe Magazin Play și AppStore au apărut diverse aplicații care „ajutau clujenii„ să achiziționeze biletele mai ușor.
Toate bune până când CTP a anunțat pe data de 6 noiembrie 2014, schimbarea numărului pentru achiziționarea biletelor din 7478 în 7479. Utilizatorii aplicațiilor au continuat să le folosească, neștiind că acestea nu sunt actualizate la noul numar. De câteva zile însă, clujenii au început să se plângă de amenzile primite, chiar dacă aceștia au achizitionat bilete prin aplicatia pentru smartphone.
De fapt, aplicatia trimitea SMS către 7478, număr anulat de către CTP.
Contactați de Redacția deCluj.ro, dezvoltatorii aplicației au precizat că nu au fost informați de această schimbare, chiar dacă CTP Cluj-Napoca a anunțat noul număr atât prin SMS trimis tuturor utilizatorilor care au achizitionat cel putin 1 bilet cu telefonul mobil, cât și pe website-ul oficial CTP Cluj.
„Ne cerem scuze pentru aceste neplaceri, intre timp am facut un update a aplicatiei. Intr-un astfel de sistem, nu se poate face o schimbare de la o zi la alta. Oricum, incercam pe viitor sa comunicam mai eficient cu reprezentantii CTP.„ a declarat unul dintre dezvoltatorii aplicației
Când le-am adus la cunoștință faptul că mai multe persoane au fost amendate pe mijloacele de transport în comun din cauza „biletului nevalid„ ce l-au achiziționat, aceștia au răspuns: „Ideea principala prin care a inceput acest proiect a fost de a ajuta oamenii, calatorii din Cluj. Noi ca si autori nu putem sa platim amenzile, va dati seama, intrucat nu suntem o entitate juridica, plus ca aplicatia nu produce venit. In termenii si conditiile din aplicatie se precizeaza clar faptul ca eventualele schimbari ale CTP sunt responsabilitatea acestora si nu a dezvoltatorilor„

http://www.decluj.ro/echipa-de-dezvoltatori-ai-aplicatiei-ctp-cluj-napocar-a-t-u-c-isi-cere-scuze-pentru-problemele-cauzate-tuturor-utilizatorilor/

You may also like...

2 Responses

  1. 08/12/2014

    […] s-a prezentat eroarea aplicației „CTP Cluj-Napoca„, dezvoltatorii aplicației au comunicat pe blogul acestora […]

  2. 24/04/2015

    […] Transilvania Reporter – 16 aprilie 2015, pag. 9 Comunicat de presa pentru decluj.ro […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *