Dezbatere electorala publica – miercuri, 29 octombrie 2014, 19:00

Institutul pentru Politici Publice (IPP) – singura organizație neguvernamentală din România care a avut experiența organizării dezbaterilor electorale la cel mai înalt nivel între candidații la Președinție și beneficiind de o credibilitate și obiectivitate recunoscute atât de mediul politic intern, cât și de cel internațional prin misiunile diplomatice – a lansat public invitația de participare la o dezbatere electorală înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidenațiale 2014, adresată principalilor candidați, după un format utilizat în campaniile din democrațiile consolidate, cu următoarele detalii.

Ziua, ora și locația dezbaterii:
Miercuri 29 octombrie, 19.00
Palatul Parlamentului – propunere

Candidații invitați:
6 candidați (în ordinea intenției de vot din sondaje): Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu și Monica Macovei.
* Din dorința ca înaintea primului tur de scrutin să existe măcar o dezbatere electorală cu participarea candidaților cotați cu cele mai mari șanse de a câștiga alegerile prezidențiale 2014, Institutul pentru Politici Publice (IPP) acceptă condițiile privind formatul dezbaterii solicitate de candidatul Alianței PSD – UNPR – PC, domnul Victor Ponta. Domnul Ponta, candidatul dintre cei 6 invitați la sfârșitul săptămânii trecute de IPP într-un format de dezbatere electorală ce ar fi permis o mai bună înțelegere, de către electorat, a viziunii principalilor candidați (în ordinea preferinței din cele mai recente sondaje) cu privire la dezvoltarea și securitatea României în următorii ani, a condiționat prezența la o asemenea dezbatere de invitarea tuturor celor 14 candidați înscriși în campania electorală.

Moderatori:
4 moderatori. IPP a adresat un apel televiziunilor care vor sa transmită dezbaterea să ne contacteze pentru a avea un moderator desemnat de la fiecare din posturi. Fiecare moderator va modera o secțiune.

Format:
4 secțiuni tematice de 30 de minute (5min/candidat)
1 secțiune cu întrebări de la public/societate civilă 30 min
1 secțiune finală de mesaje libere 30 minute

19:00 – 20:00 – 2 secțiuni
pauză 10 min
20:10 – 21:10 – 2 secțiuni
pauză 10 min
21:20 – 22:20 – 2 secțiuni

Organizator:
Institutul pentru Politici Publice (IPP)

Institutul pentru Politici Publice susține importanța informării alegătorilor cu privire la viziunea candidaților în ce privește securitatea, politica externă și stabilitatea politică și economică a României în următorii 5 ani și, în acest context, face toate eforturile de a determina principalii candidați să nu se eschiveze de a participa în confruntări electorale, mai ales când acestea se vor organiza într-un format eficient pentru ca alegătorii să poată extrage informațiile necesare pentru un vot avizat în alegerile prezidențiale 2014. Decizia IPP de a lansa această invitație ține cont de faptul că, până în prezent, nu se prefigurează a se organiza o asemenea confruntare electorală desfășurată în semn de respect pentru dreptul alegătorilor de a beneficia de toate informațiile înainte de a se prezenta la urne. Amintim că dezbaterile pentru alegerile prezidențiale organizate de IPP în anul 2009 au avut fiecare audiențe de aproape 5.000.000 de alegători.

Mai multe www.ipp.ro/.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *